AKCIJA: Reci NE Privatnim Izvršiteljima!


Ove godine država je omogućila prodaju dugovanja građana privatnim agencijama. Pored prava da javna preduzeća aganžuju privatne agencije, te agencije su dobile ovlašćenja koja do sada nisu u praksi bila poznata. 

Naime pored toga što će sami vršiti procenu vrednosti imaće i izvršnu vlast i to sve uz pratnju policije. Na ovaj način država je u nezavidan položaj dovela već ionako ugrožene kategorije - NEZAPOSLENE, kojima će se zbog nemogućnosti drugačije naplate vršiti popis stvari i nekretnina i prodavati uz bescenje tj. početna cena biće 60% stvarne vrednosti a da pritom neće dozvoliti da dužnik eventualno sam proda svoju imovinu. Među najvećim dugovima su dugovi koji su po zakonu zastareli ili su preduzeća alavo slale račune i osobama koje su odavno preminule a nijednog trenutka se ne zapitavši ako neko godinu dana nešto ne plati kome oni to šalju. Javna preduzeća su uredno podnela tužbe i ako im pomenete zakon zastarelosti pravdaju se time da kroz svaki račun šalju utuženje iako mnogi građani nikada nisu dobili izvršne presude, na koje zakonski mogu da reaguju, i koje su jedino validne. Shodno ovome država mimo Ustava, odobrava pljačku- omogućavajući da preduzeća bez presude, parnice i mogućnosti da se tuženi- u ovom slučaju dužnik brani - i nezakonito uz podršku policije koju taj isti građanin finansira otima imovinu građana. 

Ova peticija nije poziv za ne plaćanje obaveza, već poziv državi da u skladu sa opštom društvenom i materijalnom situacijom nađe nove modele naplate. Neosporno pravo čoveka je da živi i radi, da bi živeo mora da privređuje a da bi privređivao obaveza države je da mu to obezbedi. Ako država prepisuje evropske zakone onda bi trebalo da prepisuje i njihovu socijalnu politiku ,a to je da pojedinac ima pravo da proglasi bankrot, usled gubitka posla, i da dok novi ne pronađe država mu daje socijalnu pomoć i smanjuje ili zamrzava komunalne i ostale obaveze.
HRVATI SU USPELI DA OBORE ZAKON O PRINUDNIM NAPLATAMA KOD NJIH I DA UVEDU ZABRANU SLANJA OPOMENA I TUZBI GRADJANIMA HRVATSKE. HRVATI SU KAMPANJU PROTIV TOGA ZAPOCELI NA INTERNETU I ZA KRATKO VREME DOBILI 20000 LAJKOVA ZA STRANICU I ISTO TOLIKO POTPISA NA PETICIJI... A MI??????? CUTIMO? ILI?!!!!! MOLE SE SVI ODGOVORNI GRADJANI DA NAM SE PRIDRUZE - LAKUJU STRANICU I POTPISU PETICIJU

HVALA


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...