Обележавање 13 година од NATO агресије на Србију



Независна, нестраначка удружења грађана - Београдски Форум за Свет Равноправних, СУБНОР Србије и Клуб генерала и адмирала Србије организују традиционалне спомен активности поводом 13. годишњице НАТО  Агресије против Србије (СР Југославија).

Агресија је проузроковала преко 3.500 смртних случајева, више од 10.000 рањених, две трећине од којих су цивили, а више од 100 милијарди долара економске штете. Током 78 дана константног бомбардовања НАТО је користио пројектиле са осиромашеним уранијумом изазивајући трајно загађење земљишта, воде и хране и малигне болести и смрти.
У Петак, 23. марта 2012, у 11 часова одржаће се округли сто "Косово и Метохија 13 година после НАТО агресије", у Конференцијском центру Сава (Амфитеатар), Главни улаз, улица Милентија Поповића бр.9. Након округлог стола следи документарни филм "Од Београда до Багдада", канадских аутора Радослава Огњеновића, режисера, и Скот Тејлор, новинара и публицисте. Улаз је бесплатан.

У Суботу, 24. марта 2012, у 11 часова делегација ће положити цвеће на споменик деци жртвама у парку Ташмајдан, а у 12 часова на споменик вечног пламена на Ушћу, Нови Београд.

Јавност је добродошла да присуствује овим догађајима, да ода почаст жртвама и да пошаљемо заједничку поруку мира.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...