"Влада Србије није српски народ"



 Планирала сам да поставим неколико важних вести са Косова и Метохије, да јавим за скуп који пре неколико дана одржан у Београду на Тргу републике у знак подршке великом пријатељу српскога народа Муамеру Гадафију и либијском народу, па још да то све преведем на енглески као и обично... Овај блог је настао као покушај да се правовремено одбрани наш народ од сваког покушаја агресије, било вербалног било физичког. Сви знамо да су Срби од '90-их на овамо били изложени добро осмишљеној и заиста успелој кампањи да се као нација прикажу као злочинци: силоватељи, убице, нацисти, простаци...све у свему- дежурни кривци. Намера нам је била да предупредимо било какав сличан покушај, тако што би на време, аргументовано и циљано објављивали одговоре на такве медијске кампање, чињенице, деманте, као и наше виђење догађаја који су у жижи интересовања светске јавности, а тичу се Србије. Одлучила сам да данас само поставим линкове на вести које се тичу догађаја на северу Косова и Метохије , и поменутог окупљања у Београду. Такође сам одлучила да овај пут не преводим ништа на енглески и да користим ћирилицу за писање ( као и већина Срба, већ дуго користим латиницу када пишем и одлучила сам да на то морам да ставим тачку).
У ово време када медији или ћуте или лажу о догађањима која су политички непожељна, као на пример скуп подршке Гадафију, а фејсбук и твитер репортери су нам главни алтернативни извор информација о нашој браћи са Космета, у време када је већина српског народа понижена, безвољна и разочарана, на северу Космета шака Срба је одлучила да се супростави општој апатији.
 

Одлучни да одбране тај задњи педаљ СВОЈЕ земље на који су сатерани, тај српски гето, јасно је да не бране само своје домове и идеју Србије чији је Косово и Метохија саставни део, већ ми се чини да бране част и чојство свих нас раштрканих по свету, свих осиромашених, понижених, злостављаних у медијима, у Холивудским продукцијама натераних да глумимо злочинце. Свих оних који сада слушају вести са Косова и Метохије и беспомоћно слежу раменима и говоре да је независност Косова неизбежна...Осећам као да ти наши сународници са Косова и Метохије сваки пут када бране своје право на живот и земљу, сваки пут када пркосе целом свету и СРПСКОЈ АПАТИЈИ, окрећу огледалопрема свима нама који стојимо по страни, да се још више посрамимо својим ликом у одразу, који нас посматра са мешавином сажаљења и презира и каже: А шта ти радиш?

Ово је један од слогана са јучерашњег скупа подршке Муамеру Гадафију и његовом народу (бар оном делу који још увек може да каже да има част) у борби против империјалостичког НАТО пакта који немилосрдно бомбардује Либију задњих 6 месеци. Повод за овај слоган је нечасна спољна политика наше владе, која старе пријатеље продаје за лажна обећања...

....Можда би требало поћи од овога, требало би сви да се запитамо колико нас и наше интересе заступа, не само садашња влада, него и све остале менажерије пре ње? Када схватимо колика провалија стоји између појединца и власти, између народних интереса и политичких одлука, између онога како би желели да живимо и онога како нам је дозвољено да живимо, између правих пријатеља наше земље и оних са којима се тренутно кумује, можда коначно одлучимо да подсетимо оне који седе у Скупштини да ОНИ НИСУ НАША ВЛАСТ! Они би требало да су наши представници, наши службеници 'на крају крајева ми их плаћамо! А шта су они икад учинили у нашем интересу? Кад су нас последњи пут саслушали? Зашто је тако? Треба свако од нас да се запита када је учинио нешто да изврши притисак на своје званичне представнике у Скупштини. Ако је систем већ такав какав јесте, са 'репрезентативном демократијом' зашто онда нико од нас није у контакту са својим послаником? Треба да се образујемо, треба да нађемо легалан начин да константно контолишемо власт и да вршимо притисак на њих, да зовемо, пишемо, тражимо, протестујмо када нам је нешто ускраћено...Ако ништа, да бар будемо јасни и гласни да уколико НАС не слушају ОНДА И НИСУ НАШИ ПРЕДСТАВНИЦИ!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...